Zoekmachine optimalisatie is een van de meest onbegrepen en soms (ingewikkelde) manieren om klanten naar je website te krijgen. Veel ondernemers denk dat SEO een kwestie is van een aantal zoekwoorden op je webpagina te plaatsen zodat Google snapt waar je pagina over gaat. Dit klopt natuurlijk als een bus, maar het is een miniscuul onderdeel in een breed scala aan onderdelen die uitgevoerd moeten worden om succesvol te zijn in de zoekmachine van Google.

Om het een beetje makkelijker te maken zijn er eigenlijk 2 hoofdonderdelen in iedere SEO strategie. We spreken namelijk over on-page SEO en off-page SEO. Maar wat is dat dan precies zien we je al denken, om je op weg te helpen hebben we een simpel overzichtje gemaakt:

On-page SEO Eindhoven

Analyse van de huidige content, het ontwikkelen van een contentstrategie die aansluit op de wens/zoekopdracht van een potentiële klant.
De totale structuur van je website, hoe is je menu opgebouwd, welke pagina’s zijn belangrijk, hoe beweegt een bezoeker zich door je website heen?
Het optimaliseren van alle content en pagina’s, deze moeten namelijk voldoen aan een behoorlijk aantal factoren om goed te scoren binnen Google.
Snelheid en techniek van de website verbeteren, website gebruiksvriendelijk maken voor mobiele telefoon, tablet en desktop
Het kiezen van de juiste title’s, meta descriptions en het verbinden van content door gebruik te maken van interlinking.

Off-page SEO Eindhoven

Het opstarten van een linkbuilding campagne, denk daarbij aan het bouwen van krachtige, relevante links naar uw website toe.
Het opstarten van een outreach campagne, daarbij wordt er contact gelegd met andere partijen om uw website onder de aandacht te brengen.
Het verhogen van de autoriteit, naamsbekendheid en vindbaarheid van de website.

Waarom SEO specialist Eindhoven

Meer dan 90% van alle Nederlanders maakt gebruik van de Google zoekmachine in zijn of haar zoektocht naar een oplossing of product. Je kunt je dus voorstellen hoe belangrijk het is om organisch gevonden te worden in de zoekmachine. Als je zichtbaar bent kun je namelijk hoogwaardige bezoekers naar je website verkrijgen. Het grote voordeel van SEO is diegene die aan het zoeken is al een bepaalde mate van interesse in het bedrijf heeft door naar een relevant onderwerp te zoeken in Google.